BAŞVURU

Öğrencilerin, Merkezi Sınav başvurusu Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yapılacak olup, öğrencilerin sınava katılma zorunluluğu bulunmamaktadır

GİRİŞ YERİ

Her öğrenci kendi okulunda sınava girecektir.

SINAVA BAŞLAMA

Öğrencilerin en geç saat 09:00’da sınava girecekleri binada hazır bulunacaktır. Sınava gelen öğrenciler bahçede bekletilmeden içeri alınacaktır.

SINAVDA BULUNDURULMASI GEREKENLER

Öğrenciler  sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik  belgesi ile en az iki adet koyu siyah, yumuşak kurşun kalem, kalemtraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktr.

SINAVA NELER GETİRİLEBİLİR

Öğrenciler sınav salonlarına bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su,dezenfektan ve peçete getirebileceklerdir.

HİJYEN ŞARTLARI

Sınava gelen öğrencilere ve görevli tüm personele dezenfekte uygulaması yapılacak olup, ayrıca ücretsiz maskede dağıtılacaktır.

VELİLER

Velilerimizin okul bahçesine girişlerine izin verilmeyecektir. Öğrencilerimize refakat için en fazla bir veli ile gelinmesi rica olunur.

SINAV

8.Sınıfın birinci döneminde uygulanan öğretim programları esas alınarak yapılacaktır. Sınav, çoktan seçmeli 90 sorulu iki oturumdan oluşacak. İki oturum da aynı gün yapılacaktır.

1.OTURUM

50 Soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika olacaktır.

2.OTURUM

40 Soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.